Autoservice Harrie Dijk Autoservice & Family cars

Automaatbak Spoelen

Een automaatbak spoelen en verversen hoort bij het periodieke onderhoud van uw auto. Het voorkomt zelfs kostbare reparaties. In sommige gevallen lost het spoelen van de automaatbak klachten op. Harrie Dijk Autoservice heeft de benodigde kennis en apparatuur in huis om bijvoorbeeld uw Volkswagen, Volvo, Mercedes of BMW automaat te flushen. De kosten van het verversen of flushen van de automaat olie kan al vanaf €185,- tot €400,-. Vraag specifiek een offerte voor uw auto aan, plan direct een afspraak of bel voor naar: 0548 654864.

Vraag gratis offerte aan:

 

 

Automaatbak spoelen als regulier onderhoud

Het verversen van de automaatbak olie hoort bij het reguliere onderhoud. De ATF-olie wordt gebruikt om de draaiende delen in de automaatbak te smeren. Deze olie raakt na verloop van tijd vervuild. Wanneer de ATF-olie niet ververst wordt gaat dit ten koste van de levensduur van de automaat. Door correct onderhoudt verkleint u de kans dat vervuiling leidt tot klachten en/of dure operaties.Stel automaat olie verversen daarom niet uit!

Automaatbak spoelen bij klachten

Heeft u last van de volgende klachten:

  • De automaat schokt tijdens het doorschakelen
  • De automaat heeft moeite met het kiezen en vasthouden van een versnelling
  • De kick-down functie werkt niet meer goed
  • Het toerental van de automaatbak schommelt
  • De automaat slipt tijdens het schakelen
  • Het brandstofverbruik wordt hoger

Dit zijn klachten die voorkomen wanneer de olie vervuilt of verouderd is. Wanneer uw de automaat laat spelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen.

Wat is het proces bij Harrie Dijk Autoservice

Het spoelen van de uw automatische versnellingsbak kunnen wij bij Harrie Dijk Autoservice ter plaatse met ons flushapparaat. Dit kunnen wij voor diverse automatische transmissies zoals DSG. Bij het flushen wordt overigens een speciaal flushmiddel toegevoegd. Wanneer mogelijk vervangen wij het ATF-oliefilter. Daarnaast wordt uiteraard de automaatbak olie ververst. Wij gebruiken hiervoor de kwaliteit producten van olie fabrikant Eurol.

Het spoelen van uw automaatbak kan aan de kluversweg 4b in Hellendoorn van Harrie Dijk Autoservice & Familycars. Overigens kunt u gebruikmaken van onze gratis leenauto. Vraag gratis een offerte aan, plan direct een afspraak of bel naar: 0548 654864.